Een feest organiseren in de partytent: Hier moet u op letten!

Wilt u zelf eens een feest gaan organiseren? En bent u op zoek naar een sfeervolle partytent? Om er zeker van te zijn dat u een goede partytent huurt en goede voorbereidingen treft voor het evenement hebben we in deze blog wat tips opgesomd. 

 

Een partytent huren 

Er zijn vele aanbieders op het internet te vinden die partytenten verhuren. Vergelijk meerdere websites met elkaar, vraag een offerte op bij verschillende aanbieder of neem contact op om even kennis te maken. Zo komt u erachter welk partytent verhuur bedrijf het beste aansluit op uw wensen. 

 

Hoe groot moet de partytent zijn

Natuurlijk wilt u dat uw gasten comfortabel in de partytent staan en er genoeg bewegingsruimte is om eventueel te dansen. Stel daarom eerst vast hoeveel mensen u gaat uitnodigen. Wij adviseren om 1 vierkante meter per persoon te rekenen. Zo heeft iedereen genoeg ruimte om te dansen en lekker rond te lopen om een babbeltje met andere personen te maken. Bent u van plan om een buffet of band in de tent te plaatsen? Reken dan minimaal 1,5 vierkante meter per persoon. 

 

Laat u adviseren door de verhuurder 

Voordat u het huren van een partytent vastlegt is het handig om eerst even contact op te nemen met de verhuurder. Zij kunnen de situatie bij u thuis goed inschatten en u het juiste formaat partytent adviseren. 

 

Wisselvallig weer

Ondanks dat het huren van een partytent ideaal is om uw gasten toch droog te houden bij voorspelling weer is een partytent huren niet veilig bij zware windstoten. Bij windkracht 3 of meer is een simpele of goedkopere tent niet ideaal. Houdt daarom rekening met een scenario bij goed en slecht weer. In het geval van slecht weer dient u een partytent te huren die een stevigere behuizing heeft. Deze variant partytenten zijn vaak iets duurder. Daarvoor dient u flexibel te zijn in het budget voor het feest. 

 

Is er een vloer nodig?

Een houten vloer in een partytent heeft een super de luxe uitstraling Bovendien houdt een houten vloer de warmte in de tent goed vast. Een ideale oplossing dus als u een feest gaat organiseren in de winter! Als u een feest gaat geven op een terrein bedekt met asfalt kan een houten vloer ook een goede fundering bieden om de partytent aan te monteren. 

 

Partytent aankleden 

Vergeet vooral niet om decoratie voor in de partytent aan te schaffen. Zo geeft u extra sfeer aan het evenement en kunt u de locatie aankleden in de stijl van eventueel een thema. Denk bijvoorbeeld aan een rode loper, entree met gastenboek, ballonnen, slingers etc. 

Geef een reactie