Heb je een vacature? Schakel een recruitment bureau in!

Als jij een bedrijf hebt en je bent op zoek naar personeel dan kun je natuurlijk zelf je vacatures uitzetten, de mails en brieven ontvangen en beoordelen, de uitnodigingen voor gesprekken versturen, de gesprekken voeren, een selectie maken, tweede gesprekken voeren en de salarisonderhandelingen doen. Maar de kans is groot dat je daar simpelweg geen tijd voor hebt. Ook als je geen ervaring hebt met het aannemen van nieuw personeel, kan het nog best lastig zijn. Dit is het moment om een recruitment bureau in te schakelen. Een recruitment bureau kan voor jou alle bovenstaande handelingen doen en dus jouw nieuwe medewerker vinden. Dat scheelt jou veel tijd en energie. Energie die je dan gewoon in je eigen werk kunt steken.

Een recruitment bureau is anders dan een uitzendbureau

Want een recruitment bureau recruteert nieuwe medewerkers voor externe bedrijven. Een uitzendbureau heeft mensen in dienst of de beschikking over mensen die ze kunnen inzetten op bepaalde functies. Voor een nieuwe medewerker is het wel zo fijn om direct duidelijkheid te hebben over de duur van het contract en de salariëring. En dat geldt natuurlijk net zo voor de werkgever. Dankzij een recruitment bureau vind je al snel de juiste medewerker voor de juiste functie.

Allerlei soorten banen beschikbaar

Kijk gewoon maar eens op de site, je ziet dan dat er veel banen in allerlei branches zijn. Heb je een logistiek medewerker nodig? Of juist een administratieve kracht? Dan kan dit recruitment bureau (in de regio Ridderkerk) je prima helpen. Het wordt sollicitanten ook wel erg gemakkelijk gemaakt om een sollicitatie de deur uit te doen. Het is een kwestie van een druk op de knop en de brief met het cv wordt geüpload. Dit zorgt ervoor dat er al snel meerdere sollicitanten binnenkomen voor een bepaalde functie. Dit kan gaan om vast werk, maar ook om een bijbaan voor bijvoorbeeld een student.

De gesprekken zijn even niet in persoon

Normaal gesproken worden de sollicitatiegesprekken op kantoor gevoerd. Door de hele corona-crisis die nu gaande is, lukt dat niet. Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven en gelukkig zijn er alternatieven. Sollicitatiegesprekken vinden nu telefonisch of via videobellen plaats. Dat maakt ook dat de hele procedure nog sneller kan verlopen dan anders. Na de eerste selectie worden diverse potentiële medewerkers uitgenodigd voor zo'n gesprek. Aan de hand daarvan wordt een tweede selectie gemaakt. Eigenlijk verloopt dat niet anders dan anders. Alleen hoeven mensen nu niet te reizen om hun gesprek te voeren.

Geef een reactie