SOS

Klimaatverandering. Voedselschaarste. Corona. Je ontkomt er niet aan. Vooral het coronavirus heeft op dit moment direct effect op het leven van ons allemaal. Zelfs Amsterdam is op dit moment een spookstad te noemen. Hectiek? Drukte? Overal toeristen? Niks meer van te bekennen.

Maar ook klimaatverandering heeft vergaande invloed op het dagelijks leven. De stijgende zeespiegel en smeltende gletsjers zijn hier slechts twee voorbeelden van. Zowel voor mensen in ontwikkelde als ontwikkelingslanden.

Bovendien wordt voedselschaarste ook steeds meer een realiteit. En niet zelden is voedselschaarste het gevolg van klimaatverandering. Zo lichtte een afgevaardigde van de regering van Botswana eind vorig jaar voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dit als volgt toe. Wegens droogte die veroorzaakt is door klimaatverandering zou de productie in de agrarische sector sterk tegenvallen waardoor er meest waarschijnlijk voedselschaarste zou ontstaan.

Tja, wat doe je eraan?

Je wordt er moedeloos van. Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mensen en organisaties die zich sterk maken voor positieve impact. Greta Thunberg is een geweldig voorbeeld hiervan. Ook is het feit dat mensen in Nederland door het coronagevaar voor elkaar zorgen door bijvoorbeeld boodschappen te halen voor ouderen een ander mooi voorbeeld. Daar word je hoopvol van.

De voorgaande situaties zien op microniveau op het bijdragen aan een oplossing voor een probleem en het verzachten van de symptomen ervan. Maar laten we eens even uitzoomen. Hoe zit het met de life sciences industrie oftewel de sectoren die betrekking hebben op medische apparatuur, biotechonologie en food sciences? Dit is net zo relevant als wat wij met zijn allen op individueel niveau kunnen bereiken.

Investeren in wetenschappelijke vooruitgang

Als je het immers over structurele oplossingen hebt wil je het probleem bij de wortel aanpakken en niet slechts de symptomen verzachten. En daar komen de life sciences bij kijken. Dat is namelijk de industrie die voor een groot deel voor wetenschappelijke vooruitgang zorgt, die geneesmiddelen ontwikkelt, die voor meer duurzame voedselvoorziening zorgt en die de nieuwste technologieën inzet om ziekenhuizen van de meest geavanceerde apparatuur te voorzien.

Om deze vooruitgang te faciliteren zijn investeringen nodig. Investeringen in laboratoria, in opleidingen, in de hulpmiddelen die vereist zijn voor het broodnodige onderzoek, maar met name in de juiste mensen. En daar komt QTC Recruitment bij kijken. Dit recruitmentbureau is gespecialiseerd in de werving en selectie van professionals in de life sciences. Het bedrijf is actief binnen heel Europa en heeft decennialange ervaring met het recruiten van topwerknemers voor vooraanstaande Europese bedrijven actief in de life sciences.

Geef een reactie